OVER ONS

Wat is NL-V?

Nederland Verzekerd is ontstaan uit het samengaan van een aantal verzekerings-adviseurs met stuk voor stuk meer dan 20 jaar ervaring in het vak.

Met al die jaren aan ervaring in het verzekeringsvak in de achterzak zijn wij begonnen met een nieuwe missie. NL-V wil iedereen die op zoek is naar een goede verzekering voor de scherpste prijs, helpen die snel en gemakkelijk te vinden. 

Een uitgebreide maar zorgvuldige selectie van verzekeringsmaatschappijen die goed werk leveren vormen de basis van dit platform. Onder goed werk rekenen wij een scherpe premie, gunstige voorwaarden, kwaliteit van de dienstverlening maar ook hoe een maatschappij zich opstelt wanneer er beroep wordt gedaan op het uitkeren van een schade.

Zo gaan we keer-op-keer voor de juiste match!

De keuze voor een verzekering wordt bij ons gebaseerd op je persoonlijke situatie en de specifieke wensen die je hebt voor de dekking van een pakket.

Alles gaat online en het verzekeringspakket kan direct online worden afgesloten.
24 uur per dag, 7 dagen per week.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waar kan ik het aantal schadevrije jaren terugvinden en hoe kan ik aantonen dat ik schadevrije jaren heb?

Je schadevrije jaren kun je terugvinden op je polisblad. Heb je geen polisblad, vraag deze dan op bij je adviseur. Zodra je je verzekering beëindigt krijg je een laatste overzicht met daarop een royementsverklaring en het aantal schadevrije jaren dat je tot die tijd hebt opgebouwd. Deze worden ook geregistreerd in het Roydata systeem.

Mijn auto staat tijdelijk stil. Kan ik de verzekering stopzetten?

Je auto moet volgens de wet minimaal WA verzekerd zijn. Dit geldt ook als je de auto tijdelijk niet gebruikt. Staat de auto voor langere tijd stil (6 maanden of meer), dan kun je de verzekering stopzetten. Je moet dan eerst je kenteken laten ‘schorsen’, dit kan tegen betaling op www.rdw.nl. Uiteraard kun je hiervoor ook contact opnemen met je adviseur.

Zolang de auto geschorst is mag je er niet meer mee rijden. De auto mag ook niet op de openbare weg geparkeerd staan.

Ik heb mijn auto verkocht, moet ik nog actie ondernemen of stopt mijn verzekering automatisch?

Nee, je verzekering stopt niet automatisch. Geef aan je adviseur door dat je auto verkocht is, hij of zij kan de verzekering dan voor jou beëindigen. Je kunt er ook voor kiezen om het vrijwaringsbewijs naar je adviseur op te sturen, dan weten zij ook dat je polis stopgezet moet worden.

Ik laat iemand anders in mijn auto rijden. Is hij of zij dan verzekerd?

Ja, je mag zelf weten wie je in je auto laat rijden. Wel moet diegene altijd in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Wanneer iemand in jouw auto rijdt en schade veroorzaakt gaat dit wel ten koste van jouw no-claimkorting en eigen risico. Je kunt deze schade dus niet verhalen op de verzekering van degene die in jouw auto heeft gereden.

Rijdt er altijd iemand anders in jouw auto, geef dit dan door aan je adviseur.

Ben ik ook verzekerd voor ruitschade?

Je bent alleen verzekerd voor ruitschade wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten met een WA + beperkt casco dekking of een WA + volledig casco dekking (ook wel allrisk dekking genoemd). Heb je alleen een WA verzekering dan is ruitschade dus niet meeverzekerd. Kijk in je polisvoorwaarden of op de verzekeringskaart of je bijvoorbeeld ook nog een eigen risico moet betalen in het geval van ruitschade.

Wat zijn "zuivere" schadevrije jaren?

Dit is het aantal jaren dat je zonder schade hebt gereden. Heb je bijvoorbeeld een keer zelf schade veroorzaakt en de kosten hiervan laten uitbetalen door de verzekeraar, dan verandert het aantal schadevrije jaren dat je hebt.

Ik rijd meer of minder kilometer dan ik heb opgegeven. Wat nu?

Laat dit dan weten aan je adviseur. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je in een andere categorie valt, waardoor je meer of minder premie gaat betalen dan je nu doet. Als je schade hebt gereden en niet het juiste aantal kilometers hebt opgegeven kan dit gevolgen hebben voor de afhandeling van je schade.

Heb ik het buitenland een groene kaart nodig?

De groene kaart is het formele bewijs waarmee je kunt laten zien dat je voertuig verzekerd is. Binnen de Europese Unie ben je niet verplicht de groene kaart bij je te hebben, maar het is handig als je hem bij de hand hebt. Bijvoorbeeld voor het geval je schade hebt. Buiten de Europese Unie is het wel verplicht de groene kaart bij je te hebben.

Maakt het voor de premie uit waar ik woon?

Ja, er gelden verschillende tarieven voor de diverse regio?s in Nederland. In de Randstad loop je bijvoorbeeld een hoger risico op schade en/of diefstal dan wanneer je in het noorden woont, waardoor je hier ook iets meer premie betaalt.

Is mijn aanhanger ook verzekerd?

Heb je een aanhanger achter je auto en veroorzaak je daarmee schade bij iemand anders, dan is dit meeverzekerd op de WA-verzekering van je auto. Hiervoor gelden twee voorwaarden:

  • De aanhanger moet achter je auto hangen
  • De aanhanger staat niet stil buiten het verkeer. Staat de aanhanger bijvoorbeeld los op je oprit en veroorzaak je schade, dan is dit niet automatisch meeverzekerd op je WA-verzekering.
Wat is een grensverzekering?

Je bent verzekerd in Europa en in de landen om de Middellandse Zee die op je groene kaart vermeld staan. Ga je naar een ander land, dan kun je het beste aan de grens een tijdelijke WA-verzekering afsluiten. Dit wordt ook wel een grensverzekering genoemd. Daarmee voorkom je dat je niet voldoet aan de verzekeringsplicht van het land dat je bezoekt of passeert.

Translate »